Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кіберфахівці довели, що CAPTCHA є ненадійною для захисту

25 травня, 20:36

Дослідники фірми F-Secure, яка спеціалізується на кібербезпеці, створили алгоритм, який зміг зламати майже половину тестів CAPTCHA (які перевіряють, чи не використовує програму або додаток комп’ютер замість людини) в поштовому сервісі Microsoft Outlook.

Про це вони повідомили в корпоративному блозі, передає hromadske.

Фахівці створили нейронну мережу, яку навчили за допомогою ручного введення CAPTCHA. Після цього вони перевірили її роботу. Спершу відсоток зламаних нейронною мережею кодів був невисоким (16-22%), аж поки алгоритм не вдосконалили з урахуванням особливостей CAPTCHA в Microsoft Outlook.

Після того, як розробники навчили мережу самостійно вводити відповіді у віконце CAPTCHA, відсоток автоматично зламаних кодів зріс до 47%.

«Ми вже говорили про це минулоріч і скажемо знову: CAPTCHA на основі тексту вже не працюють… Ми не говоримо, що вони не мають користі — просто їх не треба сприймати як універсальний засіб, який зупиняє автоматизовані атаки», — пояснюють в F-Secure.

CAPTCHA (англ. «completely automated public turing test to tell computers and humans apart» — повністю автоматизований публічний тест Тюринга для розрізнення комп'ютерів і людей) —це комп'ютерний тест, який використовується для того, щоб визначити, хто використовує систему — людина чи комп'ютер.

У найпоширенішому варіанті CAPTCHA від користувача потрібно ввести символи, зображені, як правило, у спотвореному вигляді на пропонованому малюнку, іноді з додаванням шуму або напівпрозорості.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати