Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дружина командира "Азову" Дениса Прокопенка розповіла про умови у яких перебувать полонені українські військові

25 травня, 14:56
Фото: Reuters

Українські солдати, вивезені на тимчасово непідконтрольну територію Донецької області після тримісячної облоги меткомбінату "Азовсталь", перебувають у "задовільних" умовах.

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це повідомила дружина командира полку "Азов" Катерина Прокопенко газеті The Guardian.

Видання пише, командир полку "Азов" Денис Прокопенко зміг ненадовго зателефонувати своїй дружині, яка сказала, що їй також повідомили, що ув'язнені не зазнавали насильства. Проте не одразу було зрозуміло, чи міг Прокопенко вільно говорити під час розмови.

"Він сказав, що з ним усе гаразд, і запитав, як я", - сказала у вівторок газеті Guardian дружина Прокопенка.

Вона додала: "Я чула з інших джерел, що умови більш-менш задовільні".

Як повідомлялося, 17 травня командир "Азова" Денис Прокопенко в записаному відеозверненні з "Азовсталі" заявив: "З метою збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування і сподівається на підтримку українського народу".

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у відеозверненні в ніч на вівторок, що з "Азовсталі" евакуювали 53 поранених у Новоазовськ і ще 211 людей доставили через гуманітарний коридор до Оленівки.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є надія, що вдасться зберегти життя захисників Маріуполя.

"Щодо ситуації в Маріуполі: завдяки діям ЗСУ, розвідки, перемовної групи, Міжнародного комітету Червоного хреста та ООН ми маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Серед них є важкопоранені. Їм надається допомога. Хочу підкреслити: українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип", - заявив Зеленський у відеозверненні у ніч на вівторок.

20 травня дружини та матері українських солдатів, які воювали у складі гарнізону Маріуполя, заявили, що мають намір заснувати організацію з захисту прав українських військовополонених.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати