Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський: Хочу побачити, як у ПАРЄ відстоюватимуть повернення українських моряків

25 червня, 12:42
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації.

"...дуже хочу побачити, як прихильники повернення російської делегації в Асамблею – організацію, яка 70 років захищає верховенство права у Європі, – відстоюватимуть та вимагатимуть іншого повернення – повернення полонених українських моряків", - написав Зеленський у своєму Facebook та нагадав, що саме сьогодні, 25 червня, спливає термін виконання відповідного наказу Міжнародного трибуналу з морського права.

"З нетерпінням чекаємо, як задекларовані тези щодо верховенства права будуть втілені у реальне життя", - додав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що минулого тижня особисто обговорював питання повноважень делегації Російської Федерації у ПАРЄ з Президентом Франції та з Федеральним канцлером Німеччини.
"Намагався переконати пана Макрона та пані Меркель, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї.Шкода, що наші європейські партнери нас не почули та вчинили інакше", - заявив Зеленський.

Президент також висловив вдячність українській парламентській делегації та дружнім національним делегаціям, "які мужньо боролися до кінця" та висловив надію, що у питанні захисту демократичних цінностей ні в кого не було думок про цінності матеріальні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати