Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МВФ пояснив свій прогноз щодо падіння економіки України відсутністю заощаджень у населення

25 червня, 22:40

Міжнародний валютний фонд (МВФ) пояснив свій прогноз щодо падіння ВВП України на 8,2% — це пов’язано з малою кількістю заощаджень у населення та обмеженою фіскальною підтримкою економіки.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман на онлайн-конференції Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), передає hromadske з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«В українських домогосподарств немає таких грошових буферів, як в інших країнах», — сказав він.

Зокрема через це в країні сильно впав рівень споживання й він продовжить падати ще більше, бо у населення немає заощаджень.

Інша проблема — обмежена фіскальна підтримка економіки. У порівнянні з іншими країнами, каже Люнгман, Україна перебуває десь всередині за рівнем підтримки, яку влада надає економіці під час кризи.

Водночас представник МВФ наголосив, що прогнозувати щось дуже складно, поки не винайдуть вакцину від коронавірусу.

Напередодні МВФ значно погіршив свій прогноз щодо падіння світової економіки у 2020 році. Щодо України прогноз МВФ є найнегативнішим серед інших українських та міжнародних організацій — 8,2%.

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що падіння економіки України, що спостерігалось у квітні-травні, зупинилось.

Прем’єр Денис Шмигаль заявляв, що уряд очікує на зростання української економіки у другому півріччі 2020-го.

Як повідомлялось, в українському уряді прогнозували, що економіка у 2020 році впаде на 3,9%, а урядові експерти очікують на падіння ВВП України на 4,2%.

Світовий банк прогнозував, що економіка України у 2020 році впаде на 3,5%.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати