Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Дніпропетровщині знову виявили небезпечну інфекцію – трихінельоз

25 серпня, 18:53

Медики Дніпропетровської області вперше за двадцять років зіткнулися із серйозним захворюванням, що може перерости в епідемію. Йдеться про трихінельоз, яким люди можуть заразитися від свиней. Тривожна інформація надійшла із Кривого Рогу, де на одному з місцевих ринків мешканці купували сало, заражене паразитами. Як результат – на лікарняних ліжках опинилося сім осіб, у трьох з яких лабораторно підтверджено діагноз. Першими потерпілими виявилося подружжя, яке купило сало з прорізом на міському ринку. Вони дивуються, що споживали сало протягом багатьох років, але вперше зіткнулися з такою серйозною хворобою. Потерпілі розповідають, що у них спочатку опухли очі і підвищилася температура, що можна було сприйняти як симптоми звичайного респіраторного вірусного захворювання. Лише потім вони запідозрили, що справи кепські і все набагато серйозніше.

Медики Кривого Рогу побоюються, що далеко не всі люди, які захворіли на трихінельоз, могли звернутися до лікаря.  Тому про реальну кількість потерпілих, які заразилися небезпечною хворобою, можна лише здогадуватися. Для того, щоб заразитися на трихінельоз, – досить просто спожити свинину чи сало. Паразити з тваринних тканин легко потрапляють до організму людини. Медики зазначають, що збудників захворювання не завжди можна знищити навіть під час термічної обробки. Утім, за їхніми словами, безпосередньо – від людини до людини інфекція не передається. Проте трихінельоз – серйозне захворювання, яке може призвести до летального кінця.

У зв'язку з цим до Кривого Рогу з обласного центру виїхала комісія фахівців, яка має розібратися в ситуації, що склалася. У свою чергу міська влада дала вказівку провести перевірки місцевих ринків і посилити контроль над якістю продукції, що продається. Фахівці передусім мають встановити, звідки саме заражену свинину привезли до Кривого Рогу.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати