Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сина Джемілєва готують до звільнення, - адвокат

25 жовтня, 09:25
Фото з архіву "Дня"

Адвокат Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, Микола Полозов розповів про найближчі події в справі свого підопічного, якого він відвідував у колонії.

«Хайсер зараз знаходиться в загоні. Але можна припустити, що перед звільненням (повинне відбутися в кінці листопада) його посадять у штрафний ізолятор. Це така традиція в колонії. Перед звільненням ув'язнених, як правило, ізолюють. Ймовірно, щоб позбавити контакту, аби не брали від співкамерників звістки на волю», - сказав Полозов.

Хайсер Джемілєв також розповів Полозову, що у нього взяли аналізи. Опосередковано це свідчить про підготовку до звільнення. Для, тих кого звільняють, колонія готує медичну карту. Адвокат нагадав, що в четвер, 27 жовтня, відбудеться засідання з розгляду апеляційної скарги на відмову в УДО. «Думаю, результат цього засідання передбачуваний – відмовлять. Тим більше що до простого звільнення Хайсера Джемілєва з колонії залишиться близько місяця».

Як відомо, син Мустафи Джемілєва Хайсер в травні 2013 року, у дворі власного будинку в Бахчисараї, з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край РФ, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивство з необережності" і засуджений до п'яти років позбавлення волі.

Верховний суд Росії скоротив цей термін на півтора року. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування строку на батьківщині Росія відповідала відмовою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати