Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Кіровоградщині викрили мережу підкупу виборців

25 жовтня, 18:31

Детективи слідчого управління поліції Кіровоградської області спільно з працівниками служби безпеки та обласної прокуратури припинили діяльність групи осіб, що керували мережею виборців, яким шляхом підкупу пропонували голосувати за одну з політичних партій та окремих кандидатів від цієї партії у день проведення виборів. Вартість одного голосу виборця особи оцінювали у 500 гривень.

24 жовтня правоохоронці на «гарячому» затримали одного учасника групи під час передачі виборцям неправомірної вигоди у сумі 1800 гривень як завдатку напередодні дня голосування. Особу затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. 

Санкцієя статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років. Двом особам вже повідомили підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За матеріалами слідчого управління поліції Кіровоградської області

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати