Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці ледь не побили волонтера, який проводив опитування від глави держави

25 жовтня, 14:31

Станом на 13 годину до Ситуаційного центру Національної поліції у Вінницькій області надійшло 66 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Розпочате одне кримінальне провадження за фактом хуліганських дій відносно волонтера, який проводив опитування «5 питань від президента». Також складені два протоколи про адміністративні правопорушення. Про це повідомив на брифінгу керівник головного управління Національної поліції Вінниччини Іван Іщенко. Серед найпоширеніших порушень виборчого законодавства він назвав псування бюлетенів, незаконну агітацію та неопломбовані скриньки для голосування.

«Хочу зазначити, що стосується опитування «5 запитань від президента», то воно проводиться поза виборчою дільницею і після голосування, тобто це не правопорушенням, – відзначає Іван Іщенко. – Однак до нас надходять повідомлення про незаконність такого опитування від громадян. Навіть зафіксований випадок, коли виборець після голосування штовхнув волонтера, який проводив опитування. Вдарив по скриньці, яка розлетілася. Через годину після скоєння злочину дана особа була затримана. За даним фактом відкрите кримінальне порушення. За вчинення хуліганський дій затриманому загрожує до 5 років обмеження волі».

Крім цього, поліцейські склали два адмінпротоколи: один за незаконну агітацію, другий – за пошкодження виборчого бюлетеня. Обидва випадки були зафіксовані у районах області і загрожують їхнім «авторам» штрафами. Також до ситуаційного центру Нацполіції надійшло повідомлення про замінування однієї з дільниць у місті Тиврів. Туди вже виїхали вибухотехніки, виборців евакуювали, приміщення і довколишню територію перевірили, а факт замінування не підтвердився.

Загалом у виборів на Вінниччині несуть чергування до 6 тисяч правоохоронців. Серед них 4 тисячі поліцейських, близько тисячі нацгвардійців, які патрулюють вулиці і перебувають у резерві разом зі спецпризначенцями, скільки ж рятувальників. Вони працюють на кожній дільниці знаходяться в резерві на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото авторки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати