Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Збірна України з боксу посіла перше місце на турнірі у Болгарії

26 січня, 22:40
Фото: fbu.org.ua

25 січня пройшли заключні поєдинки одного з найбільш престижних світових боксерських стартів, міжнародного турніру класу «А» - «Странджа 2020», який вже 71-й раз поспіль проходив в Болгарії.

Про це повідомляє Федерацiя боксу України на офіційному сайті

Варто відзначити, що участь у цьогорічному розіграші змагань приймали понад 300 боксерів з 30 країн світу. Більш того, саме турнір в Софії по праву вважався «генеральною репетицією» для збірних перед стартом ліцензійних турнірів на Олімпійські ігри Токіо-2020.

За результатами поєдинків попередньої стадії до півфіналів турніру вийшли десять представників нашої збірної. Цей показник став найкращим серед усіх збірних учасниць змагань.

Підсумкові результати турніру показали, що наша команда має чудовий потенціал перед стартом кваліфікаційних стартів на Олімпіаду 2020. Про це сказав президент Федерації боксу України Володимир Продивус.

«Результат турніру «Странджа» це узагальнений показник реального стану справ в українському боксі. Статус найкращої команди Європи ми підтвердили у 2019 на Європейський іграх і зараз продовжуємо робити все, щоб Україною-спортивною пишались в усьому світі та, звичайно, пишались нашими спортсменами. Сьогоднішній високий результат не випадковість, - а закономірність. Показник того, що завдяки злагодженій роботі Міністерства культури, молоді та спорту, Федерації боксу України, обласних та місцевих Федерацій ми можемо вже сьогодні демонструвати такі високі результати. Головна ціль для нас на сьогоднішній день – здобуття ліцензій на Олімпійські ігри і ми поступово та впевнено йдемо до цієї мети. Подяка тренерському складу нашої збірної, особистим тренерам та боксерам за вашу віддану роботу. Молодці. Вітаю».

Отож, переможцями та призерами змагань стали:

ЗОЛОТО:

Вагова категорія 57 кг – Юлія ЦИПЛАКОВА

Вагова категорія 63 кг – Ярослав ХАРЦИЗ

Вагова категорія 75 кг – Олександр ХИЖНЯК

Вагова категорія +91 кг – Цотне РОГАВА  

СРІБЛО:

Вагова категорія 81 кг – Степан ГРЕКУЛ

БРОНЗА:

Вагова категорія 57 кг – Микола БУЦЕНКО

Вагова категорія 69 кг – Євген БАРАБАНОВ

Вагова категорія 75 кг – Анастасія ЧЕРНОКОЛЕНКО

Вагова категорія 91 кг – Роберт МАРТОН

Вагова категорія 91 кг – Сергій ГОРСКОВ

Такий підсумковий результат здобутих нагород дозволив нашій команді посісти перше місце у загальному медальному заліку.

Окрім того лідера Національної збірної України у вазі до 75 кг Олександра Хижняка, було визнано найкращим боксером змагань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати