Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС затвердив гуманітарний бюджет, з якого €28 млн призначено Україні, Західним Балканам та Кавказу

26 січня, 14:32

Європейський Союз затвердив гуманітарний бюджет у розмірі EUR1,4 млрд, з яких EUR28 млн будуть спрямовані на фінансування проектів щодо подолання кризи, спричиненої пандемією коронавірусу та зміною клімату в Україні, на Західних Балканах та на Кавказі.

Європейська комісія поширила відповідну інформацію у вівторок у Брюсселі. "Оскільки глобальні гуманітарні потреби ще більше погіршуються через наслідки пандемії коронавірусу і наслідки зміни клімату, Єврокомісія затвердила свій первинний річний гуманітарний бюджет на 2021 рік у розмірі EUR1,4 млрд. Це збільшення на понад 60% порівняно з первинним гуманітарним бюджетом у розмірі EUR900 млн, який був прийнятий минулого року", - йдеться в прес-релізі.

Крім того, EUR505 млн буде виділено Африці для підтримки потерпілих від тривалої кризи басейну озера Чад (Нігерія, Нігер, Камерун, Чад), постраждалих від продовольчої і харчової кризи, що посилюється інцидентами у сфері безпеки і конфліктами в громадах у Сахелі (Буркіна-Фасо, Малі, Мавританія та Нігер) і переміщеним унаслідок збройних конфліктів у Південному Судані, Центральноафриканській Республіці та Африканському Розі (Сомалі та Ефіопія).

Також EUR385 млн гуманітарного фінансування ЄС буде виділено на потреби Близького Сходу і Туреччини, щоб допомогти потерпілим від сирійської регіональної кризи, а також надзвичайно важкої ситуації в Ємені. EUR180 млн буде спрямовано на надання допомоги найуразливішим верствам населення в Азії та Латинській Америці (Венесуела і Колумбія).

"Європейський Союз також продовжить надавати допомогу азіатським країнам, таким як Афганістан, де конфлікт був кваліфікований як один із найбільш смертоносних конфліктів у світі, і Бангладеш, де нині перебуває майже мільйон біженців рогінджа з М'янми", - йдеться в повідомленні.

Інша частина фінансування у розмірі EUR302 млн буде використана на гуманітарні авіаперевезення ЄС і на непередбачені гуманітарні кризи або раптові піки наявних криз.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати