Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У британському парламенті знайшли таємний хід, якому щонайменше 360 років

26 лютого, 22:52
Фото: UK Parliament/Twitter

Під час ремонтних робіт у будівлі британського парламенту — Вестмінстера — знайшли таємний хід, повідомляє пресслужба британського парламенту.

Про це інформує hromadske.

Хід було створено ще в XVII столітті для коронації тодішнього британського монарха Карла II. Після Другої світової війни, коли будівля парламенту постраждала від бомбардувань, його, вочевидь, замурували.

Таємний хід знайшли в середу, 26 лютого, під час реставраційних робіт. Зокрема, там виявили петлі для двох дерев’яних дверей розміром 3,5 метри.

Історик британського парламенту Марк Колінз оглянув місце знахідки і припустив, що хід було створено щонайменше 360 років тому.

Зокрема, в невеликому коридорі знайшли настінні написи олівцем, які датуються 1851 роком. За словами Колінза, те, що вони збереглися до сьогодні, є дивом.

«Розкриття секретного ходу принесло нам задоволення, втім Вестмінстерський палац, безсумнівн, ще має багато таємниць», — додав історик.

Крім того, в проході знайшли вимикач, який, як не дивно, досі працював: він вмикає лампочку з технічного скла, де написано: «Власність уряду Її Величності». Припускається, що вимикач встановили в 1950-х роках — перш ніж хід замурували.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати