Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відбувся прем’єрний показ воєнної драми "Черкаси"

26 лютого, 11:08
Фото з відкритих джерел

Воєнна екшн-драма "Черкаси" урочисто презентували 25 лютого у столичному кінотеатрі "Київська Русь".

Участь у показі взяли члени екіпажу тральщика "Черкаси", повідомляє Укрінформ.

"Ідея фільму зародилася під час Майдану. Та потужна енергія, яку я там дістав, шукала виходу, щоб реалізуватися. Потім я побачив новину в інтернеті про “Черкаси”. Сам я родом із Черкас, що теж дуже важливо, аби цей фільм був. Це був гачок, котрий зачепився глибоко в мозок. Потім я побачив відео, де моряки з “Ольшанського” співали “Воїни світла”. І всі вектори зійшлися - “Черкаси”, моряки... А головна ідея цього фільму - відкрити світ ВМС України. Тема дуже закрита і надзвичайно цікава... Окрім супротиву самого тральщика, геройства, мені було дуже цікаво відкрити цей світ глядачеві", - розповів перед показом режисер фільму Тимур Ященко.

Присутні гаряче аплодували воєнному консультанту стрічки - командиру тральщика "Черкаси" Юрію Федашу, нині капітану 2-го рангу, який служить у штабі командування ВМС в Одесі.

"Я насправді не вважаю, що я і мій екіпаж є героями. Ми просто намагалися робити справу, яку повинен робити кожен військовослужбовець, кожна людина, яка обіймає якусь посаду. Ми намагалися вийти з тієї ситуації максимально людьми. Ми намагалися бути військовими й виконати обов’язок, не зрадити присязі", - підкреслив Федаш.

27 лютого фільм "Черкаси" виходить в український прокат.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати