Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський підписав указ про підтримку кримськотатарської культури та захист прав жителів Криму

26 лютого, 12:32

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про заходи для розвитку та підтримки кримськотатарської мови, культури й захисту прав жителів окупованого півострова Крим.

Про це сказав Зеленський у відеозверненні перед початком телемарафону до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим і м. Севастополя у п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні я підписав указ про окремі заходи, спрямовані на деокупацію і реінтеграцію півострова Крим, зокрема, уряду доручено організацію і запуск "Кримської платформи", а також заходи для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів анексованого Криму", - йшлося у зверненні.

Він зазначив, що вірить у те, що настане день, коли він зможе скасувати власний указ просто тому, що він втратить актуальність, і Крим повернеться до складу України.

"Ми збережемо пам'ять про всіх, хто не побоявся 26 лютого 2014 року сказати: "Крим - це Україна", і зробимо все, щоб ця теза більше ніколи й ні в кого не викликала сумніву", - наголосив президент.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати