Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Хмельницьку замість купівлі автобусів майже 20 млн грн направили на боротьбу з коронавірусом

26 березня, 10:26
Фото: khm.gov.ua

Учора депутати Хмельницької міської ради виділила 19,8 млн грн на придбання медичного обладнання, засобів захисту та ліків для медзакладів міста. Зокрема, за ці кошти придбають 10 апаратів штучної вентиляції легень, 20 моніторів, 50 інфузійних насосів, пульсоксиметрів, кисневі концентратори, медикаменти та засоби захисту. Як повідомляє Хмельницька міська рада, купуватимуть за спрощеною процедурою, тому очікується, що нове обладнання надійде оперативно. Наразі на заходи, спрямовані для боротьби з поширенням COVID-19 витрачено вже близько 3 млн грн коштів з бюджету, частина закупівель проводилася за кошти благодійників.

Як уточнив у відеозверненні міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, на позачерговій сесії депутати Хмельницької міської ради внесли зміни до бюджету на 2020 рік. Кошти в сумі 19,8 млн грн, передбачені на придбання автобусів у лізинг, перерозподілили на потреби медичної галузі міста. За його словами, найбільше видатків передбачено для Хмельницької міської лікарні. На придбання лікарських засобів, проведення поточного ремонту з відновлення роботи кисневої системи піде понад 3 млн грн. На придбання обладнання кошти – 12,8 млн грн (а це 10 апаратів ШВЛ – 7,6 млн грн, 20 моніторів – 1,7 млн грн, 50 інфузійних насосів – 2,5 млн грн, пульсикометри та кисневі концентратори – 1 млн грн)

«Окрім Хмельницької міської лікарні, додаткові кошти у сумі 2, 85 млн грн отримає Хмельницька інфекційна лікарня. За ці гроші придбаємо 100 ліжок, м’який інвентар, лікарські засоби та дезінфікуючію, – продовжує Олександр Симчишин. – По 500 тисяч грн додатково отримають міський перинатальний центр та міський лікувально-діагностичний центр, зокрема на придбання лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих».

На сьогодні, за повідомленням пресслужби Хмельницької міськради, випадків зараження коронавірусом ані в місті, ані в області не зафіксовано. У інфекційній лікарні наразі перебуває 71 пацієнт, в тому числі – 22 дитини. Напередодні госпіталізували  10 осіб. Серед  них – 5 з грипом, двоє – з кишковою  інфекцією,  один – гепатит. На ранок в лікарні є 31 хворий  на грип, 20 хворих з пневмоніями. 11 пацієнтів лікарні одужали і їх виписали додому. Двоє госпіталізованих мають підозру на COVID-19. Це жителі Теофіпольського району та міста Хмельницький.

Олеся ШУТКЕВИЧ, «День»

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати