Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

NASA розробляє кольчугу для захисту кораблів і космонавтів

26 квітня, 22:47
Фото: NASA

Вчені з Лабораторії реактивного руху в США розробили новий матеріал для захисту космічних кораблів.

Кольчугу надруковано на 3D-принтері, що в теорії дозволяє створювати її навіть за межами Землі, пише Gizmodo.

Але простота виготовлення не є єдиною причиною, по якій цей новий матеріал може стати важливим інструментом для дослідження космосу. Верх матеріалу, який виглядає як мозаїка з блискучих металевих плиток, може відбивати світло і служити для управління теплом. Інша сторона, яка більше схожа на традиційну середньовічну кольчугу, може служити в якості ізоляції.

На даний момент космічна кольчуга залишається лабораторним експериментом, однак у майбутньому матеріал можуть використовувати на костюмах, панелях населених станцій, космічних кораблях та інших апаратах. Її можна навіть викидати на незнайому поверхню для безпечної посадки.

На відміну від керамічних плиток, які захищали кораблі Space Shuttle, цей гнучкий і міцний матеріал має безліч варіантів застосування.

Така кольчуга, як сподіваються вчені, допоможе зменшити витрати на проектування і виготовлення супутників і систем зв'язку для автоматичних зондів. Найближчим часом Лабораторія реактивного руху планує перевірити працездатність новинки на борту МКС.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати