Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці встановили меморіальну дошку снайперу Сергію Павлюку

26 травня, 15:34
Фото Ігоря КАРЛИЦЬКОГО

На фасаді вінницької школи № 19 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця 2-го відділення 4-го взводу оперативного призначення Сергія Павлюка. Його мобілізували під час другої хвилі. Разом зі своїми бойовими побратимами він тримав оборону на блокпостах Кримського, Бахмутки, Нижнього. Перебував в оточення на 32-му блокпості, внаслідок чого отримав серйозне поранення. Але після одужання знову поїхав на війну. Повертаючись додому, на «дембель», автобус з бійцями потрапив у дорожньо-транспортну пригода. Чотири нацгвардійці отримали тілесні ушкодження, двох – госпіталізували до місцевої лікарні, а Сергій загинув на місці.

«Ця трагедія сталася 12 липня 2015 року близько 19 години поблизу міста Пирятина, що на Полтавщині. В автобус з другорядної дороги в’їхав легковик, внаслідок чого відбулося його зіткнення з вантажівкою, що рухалася попереду у попутному напрямку. Ніхто не сподівався, що дорогою додому на наших бійців чатуватиме смерть, – каже заступник командира військової частини 3008 по роботі з особовим складом Віталій Шум. – Сергія мали демобілізувати за кілька днів. Він складав плани на майбутнє. Найбільше хотів побачити свого синочка Дмитра. Та все обірвалося в одну мить…».

Кожен згадував про нацгвардійця із позивним «Полтіна» лише добрим словом. І не тому, що існує такий звичай, а тому, що Сергій був справжнім, відвертим, щирим, врівноваженим.

«Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв, – зауважив директор школи № 19 Володимир Костюк. – Сергій Павлюк з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, щоб ми жили в мирній квітучій Україні. Вшанування його пам’яті – це не просто наш обов’язок, це наша гордість за справжніх героїв».

Право відкрити меморіальну дошку надали кращим учням школи Олександрі Кулініч та Ігорю Криловському. Квіти до пам’ятного знаку положити друзі загиблого героя, бойові побратими та синочок Дмитрик.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця. Фото Ігоря КАРЛИЦЬКОГО

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати