Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві урочисто відкрили "скляний" пішохідний міст

26 травня, 11:03
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів і привітав киян з Днем Києва.

"Сьогодні ми відкриваємо в столиці дійсно унікальний об'єкт! Пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів. Цей міст планували побудувати ще понад 100 років тому, а ми це зробили!" - сказав Кличко, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації на офіційному сайті.

Активне будівництво тривало 5 місяців. Над зведенням моста працювали близько тисячі будівельників і фахівців.

"Я практично щодня приїжджав сюди, перевіряв, як йдуть роботи. І спостерігав як вимальовується ця краса, яку ми бачимо сьогодні. Були, звичайно, і маніпуляції навколо цього об'єкта, розмови потрібен-не потрібен, такий-не такий. Але, я переконаний: це буде одна з найкрасивіших і популярних локацій столиці! Точно можу сказати, що раніше подібних проектів в Україні не втілювали!"- додав він.

Довжина мостового переходу - майже 212 метрів, виконаний він з бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вага металоконструкцій - 460 тонн. Тільки центральна частина мосту (довжиною 63 метри) важить 125 тонн. Її піднімали і встановлювали 3 доби. Міст спирається на 4 опори - дві проміжні, на яких він змінює напрямок, і дві опори з обох боків мосту. Висота найвищої опори 32 метри, найнижчої - 22 метри.

Вартість будівництва самого моста - 275 млн грн.

"Усі витрати будуть перевірені, як ми це робимо на інших об'єктах. І Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, і Контрольно-ревізійним управлінням", - підсумував мер.

На міцність скло мер Києва перевірив спільно з братом, екс чемпіоном світу Володимиром Кличком. Вони обидва кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження. Всього ж, запевнив Віталій Кличко, 1 квадратний метр такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати