Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Макрон виступає за "нормандський формат" за участі ОБСЄ

26 червня, 14:12
Фото Reuters

Під час зустрічі президенти Франції та України Петро Порошенко та Еммануель Макрон обговорили протидію російській агресії та роботу "нормандського формату".

Про це повідомляє на сторінці у Twitter прес-секретар українського лідера Святослав Цеголко.

"Ми обговорили протидію російській агресії. Домовилися провести консультації. Варто якісно підготувати документи. Безпека найперше", - цитує Порошенка прес-секретар.

Макрон зазначив, що спочатку треба викласти на папері передумови, а тоді провести зустріч у "нормандському форматі". Він підкреслив, що Франція виступає за поновлення співпраці в "нормандському форматі" із залученням ОБСЄ.

"Ми дійсно налаштовані продовжувати мінський процес іще перед зборами Великої двадцятки. Ми підтримуємо ідею поновити співпрацю саме в "нормандському форматі" з присутністю, залученням ОБСЄ", - сказав президент Франції.

Він також нагадав, що Франція підтримує суверенітет України у рамках визнаних на міжнародному рівні кордонів.

"Якщо ми говоримо про захоплення Криму Росією, Франція завжди підтримувала суверенітет України саме в рамках тих кордонів, які були визнані на міжнародному рівні. Відповідно, Франція не визнає анексії Криму. Франція зажди це повторювала і повторює", - сказав Макрон.

Порошенко повідомив, що дату наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки" буде визначено найближчим часом. Він підкреслив, що Україна готова виконувати мінські домовленості.

Окрім того, французький лідер заявив, що Королева Анна Ярославна належить спільній історії Франції і України.

"Між нашими двома країнами є дуже давні стосунки, дуже глибока історія, і Ви цьому присвятили деякий час сьогодні, щоб віддати належне Анні Київській. Ви показали, наскільки важлива ця історія XIX століття, дуже давня, наскільки глибоко вкорінені наші давні відносини", - сказав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати