Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У США для туристів встановлять аналог марсіанської хатини (фото)

26 червня, 22:51
Фото AI SpaceFactory

Незабаром у туристів з'явиться можливість пожити в футуристичному будинку Tera, спроектованому компанією AI SpaceFactory як варіант житла для Марса.

На початку цього року NASA присудили компанії, яка виступила з розробкою під назвою Marsha, 500 тисяч доларів за перемогу в конкурсі 3D-проектів житла для Червоної планети, повідомляє портал "Вокруг света".

Марсіанська хатина в уявленні AI SpaceFactory - це циліндричний будинок, виготовлений за допомогою 3D-принтера з компостованих матеріалів. Компанія вирішила створити подібне житло і на Землі й здавати його в оренду охочим. Проект отримав назву Tera.

Будинок Tera розмістять у північній частині штату Нью-Йорк на березі річки Гудзон. Усі гроші від оренди буде спрямовано на фінансування розробок щодо сталих технологій майбутнього - це місія компанії.

Tera було побудовано за допомогою тих же технологій 3D-друку, що й Marsha. Як і марсіанська хатина, земний будинок виготовлено з біополімерного базальтового композиту – перероблюваного матеріалу, зробленого з кукурудзи й цукрової тростини. Матеріал випробовували в NASA і встановили, що він мінімум на 50 відсотків міцніший й довговічніший за бетон.

Ці технології використовуватимуться на Землі, й, за словами представників компанії, одного разу вони стануть основою сталого життя на Червоній планеті.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати