Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Після невдалої спроби військового перевороту турецька влада змінить конституцію

26 липня, 10:25
Фото Reuters

Рішення про те, що б змінити конституцію було прийнято на зустрічі президента Ердогана з двома лідерами опозиційних фракцій.

Прем'єр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що правляча партія Туреччини у співпраці з опозицією підготує поправки до Конституції країни після невдалої спроби військового перевороту.

«Всі головні партії готові почати роботу над новою Конституцією», - сказав він, додавши, що таке рішення було прийнято на зустрічі президента Ердогана з двома лідерами опозиційних фракцій.

Мешканці країни підтримали конституційну реформу ще в 2010 році на референдумі. В цілому уряд тоді запропонував внести в основний закон 26 поправок, багато з яких схвалені Євросоюзом. Однак опозиція розкритикувала проект поправок.

Йилдирим зазначив, що поки мова йде тільки про обмежене число поправок. Про їх суть поки відомо мало. Прем'єр сказав лише про те, що деякі силові формування - наприклад, жандарми і рятувальники - будуть передані під контроль цивільних міністерств.

Нагадаємо, у Туреччині після невдалої спроби перевороту було звільнено понад 5 тисяч працівників сфери охорони здоров’я.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати