Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Штайнмаєр пропонує особливий статус Придністров'ю

26 липня, 15:45
Фото Reuters

Чинний голова Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що конфлікт у Придністров'ї варто розв'язати ще до того, як він перейде в "гарячу стадію". Про це він заявив у вівторок, 26 липня, в Кишиневі на прес-конференції після зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павелом Філіпом.

На думку Штайнмаєра, врегулювати придністровський конфлікт допоможе "надання Придністровському регіону особливого статусу, при збереженні територіальної цілісності та суверенітету Молдови".

Крім того, на погляд Штайнмаєра, в пригоді могла б стати "політика малих кроків". "Нам треба зосередитись на тих проблемах, які можна вирішити ", - зазначив голова ОБСЄ, передає інформагенція AFP. Як приклад Штайнмаєр навів визнання дипломів та реєстрацію номерів транспортних засобів громадян невизнаного Придністров'я. Сам Штайнмаєр планує відвідати Тирасполь.

Між тим керівництво Молдови має намір опрацювати питання про статус Придністровського регіону. З відповідною заявою виступив прем’єр країни Павел Філіп.

"Кишинів розробляє концепцію юридичного статусу Придністровського регіону у складі Молдови", - сказав він. "Ми можемо досягти прогресу, за умови конструктивного підходу з боку Кишинева та Тирасполя", - висловив сподівання Філіп.

Нагадаємо, Штайнмаєр заявив, що політика "страху і ізоляції" кандидата у президенти США Дональда Трампа загрожує американській і світовій безпеці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати