Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львів та Анталія стануть містами-побратимами

26 серпня, 11:32
Фото: city-adm.lviv.ua

Український Львів та турецька Анталія мають намір стати містами побратимами.

Про це йшлося під час візиту мера Анталії Мухіттіна Бьоджека до Львова, повідомляє Antalya Ekspres.

«Будуть зроблені необхідні кроки для підписання найближчим часом протоколу про побратимство міст», - передає видання слова Бьоджека.

За його словами, рішення про намір побратимства було прийняте міською радою Анталії та направлено відповідного листа до Львова.

Міжнародна співпраця Львова поглиблюється. Місто реалізовуватиме спільні культурні та економічні проекти з містом Анталія (Туреччина). Про це домовились під час зустрічі мер Львова Андрій Садовий та мер Анталії Мухіттін Боджек. Також під час зустрічі мер Анталії залишив запис у Книзі почесних гостей міста, повідомляє прес-служба Львівської міської ради на офіційному сайті.

«Для нас велика честь, що Ви приїхали. Це дасть хороший імпульс кращим відносинам між нашими містами. Багато наших громадян їдуть і витрачають кошти у вас. Хоча і ваших туристів багато до нас приїжджає. Важливо продумати, що ще спільного ми можемо зробити у плані взаємної промоції. Львів приймає гостей цілий рік, а до вас, мабуть, більше їдуть влітку на море відпочивати. До речі, ми активно розвиваємо громадський транспорт у Львові — виготовляємо трамваї, тролейбуси, автобуси. Це може зацікавити ваше місто. Нас, натомість, цікавлять хороші будівельні компанії. Ми є найбільшим партнером ЄБРР серед усіх міст України. Словом, є багато варіантів, як ми можемо співпрацювати», — сказав Андрій Садовий.

Мер Анталії у Львові — вперше. Він зазначив, що місто йому цікаве, і він ініціюватиме підписання протоколу про партнерство між Анталією та Львовом. «Мій досвід роботи міським головою — 20 років. Анталія є п'ятою за величиною провінцією та центром туризму в Туреччині. Торік у нас було 14 млн туристів, цьогоріч очікуємо 16 млн. До речі, 67% відвідувачів Туреччини приїжджають власне в Анталію. Ми плануємо підписати протокол про партнерство зі Львовом. Сподіваємось, що ми це зможемо зробити з вами в Анталії. Я бачу, що ми можемо реалізувати багато цікавих проектів. Анталія — це місто фестивалів, у вас їх також багато. Ми можемо разом робити культурні, освітні та бізнес-проекти. У нас є 14 міст-партнерів», — додав Мухіттін Боджек.

Відтак, мери домовились про створення спільної робочої групи з боку обох міст для напрацювання спільних проектів. «Ми торік прийняли 2,5 млн туристів. Львів сам себе розвиває, рекламує, у нас держава не розуміє, що туризм — це вигідно», — зауважив Андрій Садовий.

Як відзначила дружина міського голови — Катерина Кіт-Садова, в Україні дуже популярна кінопродукція Туреччини. Мухіттін Боджек, натомість, розповів, що в Анталії щороку відбувається відомий кінофестиваль.

Мер Анталії також зазначив, що має намір сьогодні відвідати Меморіал пам’яті героїв Небесної Сотні у Львові. Наприкінці зустрічі Андрій Садовий подарував йому пам'ятну монету із зображенням Короля Данила Галицького.

До слова, міський голова Анталії приїхав до Львова на запрошення муніципалітету у складі делегації-учасника урочистої церемонії, з нагоди виграшу другого рівня нагороди Призу Європи — прапору. Перший етап, диплом Призу Європи, місто здобуло у червні торік. Церемонія відбудеться завтра о 13.30 год на пл. Ринок.

На урочистості з нагоди підняття Почесного прапора, який Львів отримав за поширення демократичних цінностей та європейського способу життя, до Львова приїде представниця ПАРЄ Едельтрот Гаттерер та близько півсотні гостей, офіційних делегацій з усієї Європи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати