Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську на жіночому марші затримали журналісток

26 вересня, 19:45

У Мінську затримали кількох журналісток, які висвітлюють події жіночого маршу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал Nexta Live.

Зокрема, затримали журналістку «Нашай Нівы» Катерину Карпіцьку, журналістку Tut.by Олександру Ельбаум і журналістку «Єврорадіо» Марію Войтович.

Як зазначає видання, жіночий марш, який назвали репетицією народної інавгурації Тихановської, планували провести на площі Перемоги о 14:00, однак перед початком акції силовики перекрили прохід до пам'ятника Перемоги, також була закрита однойменна станція метро. Тому в останній момент старт акції перенесли на Комаровський ринок, щойно туди підійшли активістки, почалися затримання.

23 вересня Олександр Лукашенко вступив на посаду президента Білорусі. Інавгурація вперше не була анонсована, що стало несподіванкою для журналістів і білоруського суспільства. Крім того, відповідно до закону "Про Президента Республіки Білорусь", церемонія складання присяги мала транслюватися по телебаченню і радіо. Однак, за даними білоруських опозиційних ЗМІ, під час інавгурації держканали показували серіали.

Ряд країн, серед яких Польща, Словаччина, Естонія, Чехія, Латвія, Литва і Канада, заявили, що не визнають Лукашенка як легітимного президента Білорусі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати