Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РФ не допускає Червоний Хрест до заручників на Донбасі, - Порошенко

26 жовтня, 17:22
Фото АПУ

Представники місії Міжнародного комітету Червоного Хреста знову отримали відмову в допуску до незаконно утримуваних українцям усупереч досягнутим на переговорах "нормандської четвірки" в Берліні домовленостям, що є неприпустимим з боку Росії, заявив президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні ми отримали офіційну відмову про відвідування представниками широкої гуманітарної місії Міжнародної організації Червоного Хреста. Їм знову було відмовлено в допуску до наших заручників", - повідомив П. Порошенко під час вручення вірчих грамот послом Польщі в Україні Яном Пеклом у середу в Києві, повідомляє прес-служба глави Української держави.

В оприлюдненій інформації йдеться, що президент акцентував увагу посла Польщі на тому, що "Росія, всупереч домовленостям, досягнутим у Берліні під час зустрічі в "нормандському" форматі, не допускає представників Міжнародного комітету Червоного Хреста в українських заручників".

"Це категорично неприйнятно, коли домовленості не виконуються", - наголосив П. Порошенко.

Раніше в середу в Києві офіційний спікер МКЧХ Санела Байрамбашич заявила, що представники Червоного Хреста не мають повноцінного доступу до місць утримання людей на непідконтрольній Києву території Донбасу.

"Коли ми говоримо про те, що у нас є певний доступ, це не означає, що у нас є доступ до всього, що є. Це означає, що ми перебуваємо в процесі переговорів, обговорення з представниками на місцях, щоб отримати можливість відвідувати затриманих людей", - сказала С. Байрамбашич, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи мають представники МКЧХ повноцінний доступ до місць утримання людей на непідконтрольній Україні території Донбасу.

Вона наголосила, що у представників МКЧХ були поодинокі випадки, коли відвідували людей, затриманих на території самопроголошених республік".

"Ми просимо надати нам більший доступ до затриманих", - сказала вона.

Спікер МКЧХ акцентувала увагу на тому, що більш конкретна інформація про доступ є конфіденційною. "Єдине, що ми можемо сказати: той доступ, який у нас є зараз, нас не задовольняє", - підсумувала С. Байрамбашич.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати