Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Меджліс закликає місії ОБСЄ та ООН відвідати Крим

26 жовтня, 22:14

 У Меджлісі кримськотатарського народу закликали Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та моніторингову місію ООН з прав людини відвідати анексований Крим через «катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності на COVID-19».

Також представницький орган кримських татар закликав Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) і Червоний хрест у взаємодії з урядом України вжити невідкладних заходів щодо надання жителям Криму якісного медичного обслуговування в умовах пандемії COVID-19.

Про це йдеться у заяві, опублікованій головою Меджлісу Рефатом Чубаровим, передає КримРеалії.

 «Російська окупаційна влада Криму приховує від громадськості та міжнародних організацій об'єктивну картину захворюваності та смертності внаслідок COVID-19. Медичному персоналу лікарень суворо наказано вказувати в документах померлих причиною смерті – одну із супутніх хвороб пацієнта без вказівки на COVID-19. Засекречена й інформація про епідеміологічну ситуацію в місцях позбавлення волі та про стан здоров'я незаконно утримуваних у них кримських політв'язнів», – йдеться у тексті заяви.

За словами Чубарова, в аптеках і медичних установах Криму не вистачає медикаментів, необхідних для лікування COVID-19.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати