Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Устилузі військовим готують смачні подарунки до дня святого Миколая

26 листопада, 11:54

Оголошення про те, що місцева організація Союзу українок збирає передачу військовим на схід України іціціатори цієї смачної справи розмістили в усіх куточках прикордонного містечка. І вже деякі господині пряників напекли. Це і “миколайчики”, тобто печиво у формі святого Миколая, який тут виступає добрим дідусем у бородою, і великі круглі, і сердечка. Фантазію господинь, каже місцевий підприємець Ніна Володимирівна Гук, не обмежували. Саме їй і прийшла ідея щодо пряників на фронт.

Вона в Устилузі очолює і “союзянок”, є і головою парафіяльної ради місцевого Свято-Воснесенського храму. Якось пригадала собі, що під час Майдану львівські жіночки також передавали у Київ пряники та пироги. Саме домашня випічка є, вважає, тим “привітом із дому”, який додає моральних сил. Бо, звичайно, можна було б пожертвувати гроші і накупити на них печива “казенного”, але домашнє ж таке пахуче, значно смачніше і виготовлене з більшою душею. Сама Ніна Володимирівна випікає пряники круглі великі, аби ще й зробити на них написи. Пише вона і “Любіть Україну”, з гілочкою калини та зображенням державного прапора, і “Бережіть себе”, і “Любимо вас”. Додає то зображення ялинки, то й сердечка. Виступаючи у храмі, говорила, що варто господиням написати і щирого листа солдату, для підняття його морального духу. Приєдналися до доброчинної акції “Пряник для українського бійця” і учасниці місцевого хору “Сузір'я”, жіночки вже не молодого віку, але ж кожна – добра господиня.

Устилузці вже не вперше роблять передачі українським військовим. Ніна Володимирівна каже, що люди несли цукор – мішками, сало – десятками, а картоплю – сотнями кілограмів. Зараз, крім пряників, будуть зносили і теплі речі, а одна з мешканок містечка в'яже солдатам теплі шкарпетки. В Устилуг ця жінка потрапила, втікаючи з родиною від війни в Нагірному Карабасі (її вже покійний чоловік – вірменин), їхній син був активним учасником Майдану.

Наталія МАЛІМОН, “День”, Волинська область

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати