Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві встановлять пам’ятник досліднику Голодомору Джеймсу Мейсу, - указ

26 листопада, 21:34
Фото з архіву "Дня"

Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким у місті Києві доручено спорудити пам’ятник визначному досліднику голодоморів в Україні Джеймсу Мейсу. Про це йдеться в указі "Про заходи у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу" №523/2016 від 26 листопада.

Зокрема, Президент постановив Кабміну утворити у місячний строк оргкомітет із підготовки і проведення заходів до 85-их роковинами Голодомору, затвердити у тримісячний строк і забезпечити виконання плану заходів на 2017-2018 роки у зв’язку із 85-ми роковинами Голодомору.

Згідно з указом, Президент доручив передбачити, зокрема, проведення у місті Києві Міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам Голодомору, випуск в обіг поштової марки і конверта та спецпогашення поштової марки у зв’язку з роковинами.

Уряду також доручено забезпечити в установленому порядку вирішення питань щодо розвитку Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" і забезпечити разом з КМДА "вирішення в установленому порядку питання спорудження у місті Києві пам’ятника визначному досліднику голодоморів в Україні Джеймсу Мейсу".

Міністерству закордонних справ України, зокрема, Президент дав доручення продовжувати роботу щодо визнання світовою спільнотою - іноземними державами та міжнародними організаціями Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом Українського народу.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Джеймс Мейс - історик, політолог, дослідник голодомору в Україні. Саме завдяки його дослідженням світ дізнався про Голодомор в Україні. Працював у газеті «День» з 1997 по 2004 роки.

Повна біографія Джеймса Мейса

Повість про двох журналістів

«Підривна література». Джеймс Мейс

День і вічність Джеймса Мейса

Ваші мертві вибрали мене...

Джеймс Мейс і його місія

Невикористана енергiя

Голодомор як боротьба з демократичністю українців

Свіча пам’яті не має згаснути

Чому Європа не знає про українську трагедію?

День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

Голодомор і селянська війна проти влади в Україні: 1930—1932 роки

Катування України: приховані механізми та наслідки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати