Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС України висловило Киргизстану протест через поїздки депутатів у Крим

27 березня, 21:44

Посол України в Киргизькій Республіці Микола Дорошенко висловив дипломатичний протест МЗС цієї країни в зв'язку з відвідуванням киргизькими депутатами тимчасово окупованого Росією Криму.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні висловив дипломатичний протест МЗС Киргизької Республіки в зв'язку з неузгодженою з Україною поїздкою до Криму депутата Жогорку Кенеша, представника Соціал-демократичної партії Киргизстану М.А.Аманкулова. Закликав поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - заявив посол.

Він наголосив, що порушники будуть притягнуті до відповідальності згідно із законом України. Та висловив надію, що киргизька влада прийме відповідні заходи.

"Хоча, дивлячись на фотокартки в окупованому Криму іншого депутата Жогорку Кенеша – Ірини Карамушкіної, розумію, що чергового візиту в киргизький МЗС не уникнути і що нам ще потрібно докласти багато зусиль, щоб досягти взаєморозуміння з цього питання", - додав Дорошенко.

Також він висловив персональну позицію людського аспекту цієї проблеми.

"Пояснюючи свої візити до Криму, киргизькі депутати говорять про дружбу і любов, про мир і злагоду, про те, що лідери повинні домовитись… Щиро хочеться запитати у цих миротворців, про що і за чий рахунок? За рахунок України, її території, крові і поту її народу? Панове депутати, побудувати дружбу на крові неможливо!", - заявив український дипломат.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати