Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США, Індія та Японія проведуть найбільші спільні навчання в Індійському океані, - Трамп

27 червня, 10:05
Фото Reuters

Військово-морські сили США, Індії та Японії проведуть найбільші спільні навчання в Індійському океані в липні. Про це заявив президент США Дональд Трамп на прес-конференції після зустрічі з прем'єр-міністром Індії Нарендру Моді.

Стенограму його виступу опублікувала прес-служба Білого дому.

"Партнерство в галузі безпеки між США і Індією — неймовірно важливе. Наші країни зазнали загроз, пов'язаних з тероризмом, і ми сповнені рішучості знищити терористичні організації і радикальну ідеологію, яка ними рухає", — заявив Трамп.

У свою чергу, глава уряду Індії підкреслив, що країни мають намір зміцнити військово-морську взаємодію з США. За його словами, Нью-Делі "високо оцінює" зміцнення свого оборонного потенціалу "за допомогою США".

Варто відзначити, що також Reuters повідомив про укладення контракту США з Індією про постачання з Вашингтону військово-транспортного літака С-17 і чотирьох двигунів вартістю в $366 млн. Заяву про це було зроблено на тлі зустрічі президента США Дональда Трампа та прем'єр-міністра Індії Нарендра Моді. За даними агентства, озброєння включає в себе систему скидання засобів радіоелектронного придушення, систему попередження про ракетний напад, а також радіовідповідачі.

Нагадаємо, державний департамент США напередодні заявив, що розпочне через 72 години після рішення Верховного суду реалізацію передбаченої указом президента Дональда Трампа тимчасової заборони на в’їзд до США громадян шести переважно мусульманських країн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати