Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Представили новий доказ, що літак збили ракетою "Бука", - справа МН17

27 червня, 16:33

Нідерландські прокурори під час судового процесу щодо збитого над Донбасом у 2014 році літака рейсу MH17 представили записи, які свідчать про причетність підозрюваних до цієї справи.

Про це повідомляє NRC, передає Укрінформ.

"Підозрювані у справі MH17 у телефонній розмові повідомили незабаром після катастрофи, що їхня установка "Бук" збила літак. Це випливає з нових записів, що були представлені прокуратурою у п’ятницю", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, запис свідчить про те, що спочатку бойовики думали, що знищили український військовий літак.

Згідно з цими матеріалами, о 16:48, незабаром після катастрофи MH17 на Сході України, підозрюваний Леонід Харченко зателефонував підозрюваному Сергію Дубинському і сказав: "Ми на місці. Ми вже збили "Сушку" (як відомо, на сленгу "Сушка" означає літак-винищувач).

Пізніше ввечері, о 19:52, Дубинський говорив телефоном з підозрюваним Олегом Пулатовим. Зокрема, він запитував: "Скажіть, стріляв наш "Бук" чи ні?" На що Пулатов відповів: "Бук" збив "Сушку".

Ці матеріали були оприлюднені у відповідь на запити на розслідування захисту Пулатова, які заявляли, що приділено мало уваги альтернативним версіям збиття МН17, зокрема тій, що борт начебто міг знищити український військовий літак.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати