Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Варфоломій: Кінцева ціль – дарувати Українській Церкві автокефалію

27 липня, 21:59
Фото АПУ

Константинопольська церква взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою метою надати українській церкві автокефалію. Про це йдеться у посланні Вселенського патріарха Варфоломія, яке передав Президенту України Петру Порошенку в Києві митрополит Гальський Еммануїл, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, у посланні Вселенського патріарха наголошено: "Визнаючи високу відповідальність першопрестольної Константинопольської церкви, яка ніколи не мирилася із незаконними і неканонічними ситуаціями, які потрясали природне функціонування православної церкви, і в ці відповідальні часи вона взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою ціллю дарувати українській церкві автокефалію".

Глава держави подякував за такий важливий сигнал та зазначив, що Україна сподівається на рішення про надання Томосу.

"Це історичний момент не лише для України і української церкви повернутися в лоно Церкви-Матері", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, делегація Вселенського патріархату 27 липня прибула до Києва для участі у заходах з нагоди відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі, запланованих на 28 липня. Очікується, що у суботу в Києві пройде масштабний хресний хід за єдину Помісну українську православну церкву, участь у якому планують взяти представники різних конфесій.

Читайте також – "Настав час історичного рішення"

Раніше повідомлялося, що Вселенський патріарх в своєму посланні президентові України Петрові Порошенко заявив, що Україна не є канонічною територією російської православної церкви. Послання було зачитано сьогодні під час зустрічі Порошенка з делегацією Вселенського патріархату.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати