Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Білорусі продовжуються протести, зростає кількість затриманих

27 вересня, 21:45

У Білорусі продовжуються протести. Співробітники силових структур затримують учасників акцій протесту.

Про десятки заарештованих повідомляють у Гродно (відбулися сутички між силовиками і протестувальниками), у місті Ліда, у Могильові, в Гомелі. Там, як зазначають очевидці, проти учасників протестів застосували сльозогінний газ і світлошумові гранати, йдеться у репортажі Радіо Свобода.

Про кількох затриманих повідомили у Бобруйську, Вітебську та Бресті. Правозахисний центр «Весна» заявив про близько 70 затриманих, але цей список не є остаточним, й оновлюється.

В ході масових заходів у Білорусі в кількість затриманих збільшилася і склала близько 200 людей.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на офіційного представника МВС Ольгу Чемоданову, передає Укрінформ.

При цьому Чемоданова заявила, що в ряді міст несанкціоновані акції вже завершилися, зокрема, в Гомелі й Могильові. Вона підтвердила, що в цих обласних центрах співробітники правоохоронних органів застосовували спецзасоби щодо протестувальників. Однак, за її словами, "світлошумові гранати ніде не застосовувалися".

В цілому, офіційний представник МВС вважає, що кількість учасників протестних акцій цієї неділі значно менша, ніж у попередні вихідні, в тому числі і в Мінську.

У неділю в Білорусі проходить щотижневий марш протесту, який на цей раз назвали «Народна інавгурація справжнього президента». Найчисленніша акція - традиційно в Мінську. Повідомлялося, що в ній сьогодні брали участь більше 100 тисяч осіб. У попередніх акція кількість учасників оцінювався в 100-200 тисяч.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати