Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подаровану Лаврову українську ікону вивезли з Донбасу через Росію, - ЗМІ

27 грудня, 13:35

Ікона, яку голова Президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, незаконно привезене з українського Донбасу, а в БіГ вона потрапила через Росію та Сербію. 29 травня 2018 року в Баня-Луці ікону Додіку, який тоді був президентом Республіки Сербської, подарував голова Асоціації ветеранів Армії Республіки Сербської Душко Вукотич. 

Про це розповів Драган Савич, колишній очільник Асоціації ветеранів Армії РС, в інтерв'ю депутату від опозиційної Сербської демократичної партії (СДП) у парламенті Республіки Сербської Небойше Вукановичу, передає Еспресо.TV з посиланням на Балканський оглядач.

Вуканович опублікував розмову з Савичем в своєму блозі.

"Вукотич привіз ікону з Донбасу через Росію та Белград", - сказав Савич, додавши, що він не знає, чи були у Вукотича будь-які супровідні папери для цього, як це зазвичай буває за таких обставин.

Згідно із оприлюдненою інформацією, Душко Вукотич поїхав на Донбас у 2018 році в якості голови Асоціації ветеранів Армії Республіки Сербської для участі у засіданні об'єднання "Спадкоємці Перемоги" (ця організація активно працює в окупованих Криму та Донбасі). Представники "влади" Луганська та Донецька нібито і передали очільнику сербських ветеранів ікону із зображенням Святого Миколая, яку він потім привіз Додіку.

"Тим самим спростовано заяву представників Додіка про те, що ікона останні 15 років належала родині з Баня-Луки", - наголошується у матеріалі.

Напередодні Радован Ковачевич, радник голови Президії БіГ Мілорада Додіка, в телеінтерв'ю заявив:

"Ікона була у приватній власності родини з Баня-Луки, яка володила нею більше 15 років. Вони хотіли, щоб цю ікону подарували Лаврову".

"Звичайно, ікона має сентиментальну цінність і цінність, виходячи з того, що це православна ікона, яку освятили, але вона не має значної матеріальної цінності", - зазначив Ковачевич.

"Яка сімейна ікона, це все брехня і шахрайство", - сказав Савич, коментуючи цю розповідь.

Сам Вукотич, який нібито привіз з Донбасу та подарував ікону Додіку, ані підтвердив, ані спростував звинувачення на свою адресу, заявивши лише, що нехай розслідування веде Інтерпол.

"Я не маю наміру захищатись і тим самим годувати різних божевільних! Всім відомо, що Інтерпол працює над цією справою. Це найбільша у світі безпекова агенція! Нехай люди роблять свою роботу! Я завжди доступний їм, а також усім агенціям держави, де багато хто з нас живе серед безумців, що прагнуть уваги медіа!", - сказав Вукотич журналістам.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати