Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Луцьку хворих коронавірусом лікуватимуть у колишній спецлікарні і лише добровольці

28 березня, 10:26
Фото Руслана Канюки, "День"

На  Волині  очікують 1000 – 1050 хворих  коронавірусом, у яких буде  середня чи важка ступінь захворювання. Ці  цифри зроблено на підставі розвитку захворювання  в Італії, про що повідомив на брифінгу виконуючий  обов язки директора Волинської обласної клінічної лікарні  Олександр Дудар. Найважчих готуються приймати у корпусі лікарні,  який знаходиться за містом, у селі Боголюби, у лісовій місцевості,  це так званий другий корпус. Приміщення колишньої спецлікарні, спорудженої  для партійної еліти, щонайкраще зараз підходить для лікування інфекційних хворих. Палати  двомісні, у кожній санвузол, є технічні можливості знезаражувати всі відходи від корпусу загалом  в одному місці. 

    Відділення,  які тут перебували раніше,  переселені у перший корпус лікарні. А в  цьому повним ходом триває підготовка до прийому  хворих коронавірусом. Як повідомив Олександр Дудар,  довелося дуже багато чого переробити, тому працюють  зранку до ночі. Важливо, що вдалося значно розширити можливість  отримання пацієнтами кисню, розширили резервуари для нього, і тепер  у них можна зберігати понад тонну рідкого кисню. З першого корпусу перевезли  у Боголюби три мобільні рентген-установки, що дозволить діагностували пацієнтів просто у  палатах. Встановлюють найсучасніших комп ютерний томограф, придбано сучасні ліжка. Вже готові  два відділення із п яти. Облаштовано інфекційну реанімацію,  приймальне відділення для інфекційних пацієнтів, відділення обсервації,  працюватиме своя лабораторія, монтується сучасна пральня. 

Обласна  рада та Луцька  міська виділили по  60 мільйонів гривень, 20  мільйонів - фонд Ігоря Палиці  «Тільки разом», активно долучається  великий бізнес. Крім облаштування корпусу обласної  лікарні, надається допомога й інфекційним відділенням  у районах та загалом районним лікарням. Найбільше, чого  зараз потребують волинські медики, зауважив Олександр Дудар,  це придбання засобів захисту для них, бо ситуація така, що і кошти  є, а придбати товар просто немає де, завеликий ажіотаж. На зборах колективу  обласної лікарні було вирішено, що важких пацієнтів з коронавірусом лікуватимуть  добровольці. Обласна лікарня має достатньо реаніматологів та пульмонологів, штат лікарів  для лікування пацієнтів з коронавірусом заповнений, проте є проблема з медичними сестрами,  їх ще недостатньо, але, запевнив Олександр Дудар, потрібну їхню кількість буде все ж забезпечено.

    Наталія  МАЛІМОН, «День»,  Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати