Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ансамбль "Київські солісти" вимагає прозорості у зміні керівництва та гарантій

28 серпня, 17:58

28 серпня під Адміністрацією Президента Національний камерний ансамбль «Київські солісти» провів музичний пікет. Причиною акції стали незрозумілі колективу мотиви можливої заміни художнього керівника-директора Наталі Дущенко. Творчий колектив захотів таким чином довідатись, що спричинило таке рішення, його можливі наслідки, зрозуміти, чи не буде звільнення директора означати розпуск колективу, наскільки прозоро відбуватимуться кадрові зміни, наскільки вони позначаться на фінансуванні, якості концертних програм, гастрольній діяльності ансамблю. «Київські солісти» вважають, що чиновники Державного управління справами хочуть змінити керівництво колективу в незаконний спосіб.

У ході пікету до активістів вийшов заступник керівника Державного управління справами Сергій Борзов. Як повідомив «Дню» голова профспілки ансамблю Анатолій ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ, чиновник не відповів на питання мітингувальників та покликав на зустріч. «Сергій Борзов запросив нас на зустріч, аби обговорити всі наші питання. Створювалась видимість конструктивна, проте не можна сказати, що прийшли до якогось позитивного рішення. Прізвищ претендентів на посаду нашого керівника нам не озвучать, поки на посаді залишається ця людина, проте також зазначили, що заяви керівника в них немає. Нам пообіцяли, що наразі нам дадуть спокій, проте некоректно натякнули, що колектив має заробляти гроші. Світова практика утримання культурних підприємств та подібних колективів показує, що такі ансамблі знаходяться на дотаціях держави. І за законодавством, і за традицією, це не може бути комерційна структура. Проте, у розмові тисли якраз на це й натякали, що нам потрібен менеджер. У нас все одно буде перевірка під виглядом того, що ДУС перевірятиме всі підпорядковані установи, та ми до цього готові. Тож зараз ситуація розрядилась, але якщо у подальшому буде тиск – ми будемо з цим боротися», - зазначає профспілковий лідер.

На жаль, до самого Сергія Борзова «Дню» додзвонитись не вдалось. Його секретарка постійно посилалася на зайнятість шефа.

Катерина ЖЕМЧУЖНИКОВА, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати