Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ромська громада покине Лощинівку після вбивства дитини

28 серпня, 19:02

У Лощинівці Одеської області між владою, ромами та місцевою громадою була досягнута домовленість, що завтра вранці роми покинуть село.

Про це повідомила у Фейсбуці заступник голови Одеської ОДА Соломія Бобровська.

Після проведення сходу мешканців Лощинівки та сесії сільської ради, де було підтримано вимоги селян про виселення з населеного пункту ромських родин, голова Ізмаїльської райдержадміністрації Валентина Стойкова і голова райради Василь Антонюк провели зустріч з ромським бароном Олегом Циганом, на якій обговорили украй напружену ситуацію внаслідок убивства дитини.

"За результатами перемовин з місцевим ромським бароном, завтра всі роми залишать село Лощинівку Ізмаїльського району. Нема виправдання тому, хто це зробив", - зазначила Бобровська.

Нагадаємо, декілька родин ромів утекли з населеного пункту після згвалтування і вбивства дівчинки 2007 року народження, у чому поліція підозрює 21-річного мешканця, що належить до цієї громади.

Слідством встановлено, що смерть наступила від проникаючого поранення гострим предметом грудної клітини, було пошкоджено серце і легені. На тілі дитини виявлено сліди зґвалтування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати