Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпро випустили понад 9 тонн цінних видів риби

28 вересня, 22:16

24 вересня 2020 року за рахунок державного бюджету відбулося зариблення пониззя р. Дніпро. 

“Так, у м. Гола Пристань Херсонської області до водойми випустили 337 984 екз. (9 416 кг) водних біоресурсів: товстолоб – 199 350 екз., короп – 94 688 екз. та білий амур – 43 946 екз. Вага одного екземпляра малька становила близько 30 грамів”, - повідомляє пресслужба Держрибагентства.

Зарибок вирощено державною установою «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб». Контроль за процесом зариблення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області.

«Зариблення – один із пріоритетних напрямів Держрибагентства, який є важливою складовою розвитку рибної галузі. Випуск молоді цінних промислових видів риби проводиться з метою підтримки водних екосистем та збільшення кількості представників іхтіофауни у річці Дніпро. Крім того, товстолоб і білий амур є природними біомеліораторами. Вони очищають водойми від зайвого фітопланктону та надлишку рослинності, а це, в свою чергу, перешкоджає цвітінню води і заростанню акваторії», - зазначив т.в.о. Голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

Держрибагентство закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях їх вселення. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50.

Основним напрямом діяльності Херсонського рибзаводу є вирощування рибопосадкового матеріалу цьогорічки та дворічки рослиноїдних, аборигенних видів риб та коропа для зариблення природних водойм загальнодержавного значення. Сучасне промислове стадо рослиноїдних і аборигенних видів риб у нижньому Дніпрі та Дніпровсько-Бузькому лимані майже повністю складається з особин, що є продукцією заводу. Вирощування рибопосадкового матеріалу проводиться на природних кормах, стимулювання розвитку яких відбувається за рахунок комплексу органно-мінеральних добрив. Особливістю вирощування є те, що стави збудовано на колишніх торфовидобувних кар’єрах.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати