Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Справа Шеремета: Прокурори проситимуть продовжити термін розслідування

29 січня, 12:56
Фото: AFP

У справі вбивства журналіста Павла Шеремета слідчі мають намір просити в Офісу генпрокурора про продовження термінів досудового слідства. 

Про це повідомляє Hromadske.

Як зазначив прокурор у справі Сергій Зузак, термін досудового розслідування завершується 12 лютого. Проте його можуть продовжити до червня 2020 року. Зокрема, за словами прокурора, це необхідно "для встановлення істини у справі".

"Ще потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, у тому числі - експерименти, допити тощо", - сказав Зузак.

Також прокурор додав, що сторона захисту може подати заперечення впродовж 5 днів.

"Заперечення разом з клопотанням подаються першому заступнику генерального прокурора. Він розглядає клопотання і заперечення та ухвалює рішення, чи продовжувати строк слідства, чи ні. У нього на це є три дні, але не пізніше закінчення строку слідства", - уточнив він.

Зузак зазначив, що наразі зарано ухвалювати рішення про направлення матеріалів до суду чи про закриття даного провадження.

Адвокат однієї із підозрюваних у причетності до вбивтсва Шеремета - Юлії Кузьменко - Владислав Добош зазначив, що вже подав заперечення на клопотання слідчого Зузака, оскільки вважає такі дії слідства затягуванням справи.

"Продовження до шести місяців є незаконне і суперечить КПК. Слідчим необґрунтована необхідність такого продовження. Те, що вони зазначають, можна було вже за 3,5 роки зробити без необхідності продовження зараз строку досудового розслідування", - сказав Добош.

Нагадаємо, голова комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Денис Монастирський заявив, що справа Шеремета стане Рубіконом для Авакова: якщо справа щодо вбивства журналіста Павла Шеремета розвалиться, це може стати одним з приводів для того, щоб міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пішов з посади.

Читайте також «Справа Шеремета»: п'ять висновків». 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати