Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Турецькі спецслужби шпигували за депутатом Бундестагу, - ЗМІ

29 березня, 21:10

Депутат Бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мішелль Мюнтеферінг опинилася у списку осіб, яких турецькі спецслужби розглядають як прихильників руху Фетхуллаха Гюлена і за якими, ймовірно, шпигували у ФРН.

Представники Міністерства внутрішніх справ Німеччини підтвердили, що одна народна обраниця та ще одна представниця Християнсько-демократичного союзу є у списку турецьких спецслужб.

Інформація ЗМІ спричинила критику на адресу Анкари з боку соратників Мюнтеферінг. "Турецький уряд має забезпечити негайне припинення цього стеження", - заявив голова фракції СДПН Томас Опперманн .

За його словами, турецький президент Реджеп Таїп Ердоган "перейшов далеко за межі того, що ми можемо прийняти".

Сама ж Мюнтеферінг заявила, що "дії турецького уряду ще раз показують спроби тиску на критичні (щодо турецької влади. - ред.) позиції".

Нагадаємо, німецькі ЗМІ повідомили, що Національна розвідувальна служба Туреччини (МІТ) шпигувала за сотнями людей у Німеччині, підозрюючи їх у тому, що вони є прихильниками проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту.

Генеральна прокуратура Німеччини розпочала розслідування звинувачень на адресу Туреччини у шпигунстві за турецькими громадянами, які живуть у ФРН.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати