Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Росії проходять антипутінські акції "Набрид", є затримані

29 квітня, 14:48
Фото: twitter.com/Kirilenko_a

У Росії проходять акції протесту під назвою "Набрид", організовані рухом "Відкрита Росія". Активісти закликають президента Володимира Путіна не брати участь у виборах в 2018 році.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У Москві сотні співробітників правоохоронних органів чергують біля будівлі адміністрації президента, куди активісти збираються принести листи з вимогою до Путіна не балотуватися у президенти.

У Кемерові на акції "Набрид" затримали близько 20 людей. В Іжевську, Гірничо-Алтайську і Новокузнецьку затримані організатори протестів. Ще в кількох містах, зокрема в Новосибірську і Томську, акції вже відбулися.

Московська поліція раніше закликала громадян не брати участь в акції «Набрид». У Кремлі заявляли, що протести 29 квітня призведуть до "законної реакції влади".

Організація "Відкрита Росія", підтримувана колишнім нафтовим магнатом Михайлом Ходорковським, анонсувала акцію "Набрид" наприкінці березня. 26 квітня російська влада визнала зареєстровану у Великобританії організацію "Відкрита Росія" "небажаною". На наступний день в офісі однойменного руху в Москві пройшов обшук.

Раніше повідомлялося, що Росія готує провокації у Донецькій області 9 травня.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати