Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мер Парижа ініціювала заборону фестивалю для чорношкірих феміністок через дискримінацію білих

29 травня, 15:15
Постер фестивалю

На липневому фестивалі Nyansapo, заявленому як "чорношкіро-феміністський", 80% майданчиків зарезервовані для чорношкірих жінок. Мер Парижа закликала заборонити фестиваль чорношкірих феміністок, звинувативши організаторів в дискримінації білих людей, передає ВВС-Україна.

В одну зону зможуть пройти чорношкірі люди будь-якої статі, ще одна зона буде відкрита для всіх.

Мер Анн Ідальго написала в Twitter, що залишає за собою право переслідувати організаторів заходу за законом про дискримінацію.

Деякі французькі правозахисники також засудили фестиваль. Антирасистська організація SOS Racisme назвала захід мерзенним, заявивши, що він "купається в етнічному поділі".

Licra - міжнародна ліга проти расизму і антисемітизму - заявила: "Роза Паркс [одна із засновників руху за права чорношкірих громадян США] перевернеться в труні".

У п'ятницю один з лідерів ультраправої партії "Національний фронт" вимагав пояснень від пані Ідальго через "відверто расистський" захід.

Організатори фестивалю в свою чергу опублікували заяву, де йдеться про те, що вони стали "об'єктом кампанії дезінформації і фейкових новин, організованої ультраправими" і "засмучені, що деякі антирасистські асоціації дозволили маніпулювати собою".

Вони також підкреслили, що у більшості людей немає жодних проблем з феміністськими групами, куди можуть входити тільки жінки, доки мова не заходить про расу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати