Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гуцульський фестиваль можуть перенести через COVID-19

29 травня, 12:05

На Прикарпатті на заваді проведення Гуцульського фестивалю, запланованого на вересень, може стати друга хвиля поширення коронавірусу, яку вже прогнозують на осінь. У зв'язку з цим захід можуть перенести на 2021 рік.

Про це повідомив начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, передає Укрінформ.

"Ми маємо кошти на проведення цього фестивалю, як і головні його співорганізатори – Косівська районна адміністрація. Також ми маємо бажання проводити фестиваль. Втім, усі чекаємо рішення фахівців та науковців, оскільки інфекціоністи вже говорять про загрозу другої великої хвилі COVID-19 на початку осені. Маємо в першу чергу дбати про безпеку і здоров’я людей, тому наразі очікуємо думку експертів. Якщо вони підтвердять, що є висока ймовірність продовження епідемії коронавірусу, то я б переніс цей фестиваль на 2021 рік, а кошти б пропонував скерувати на потреби закладів культури", – проінформував він.

За словами Федорака, в обласному бюджеті Прикарпаття на проведення 27-го міжнародного Гуцульського фестивалю передбачені 140 тис. грн.

"Кошти на ті фестивалі, які не відбулися з березня до травня через епідемію, скерували на боротьбу з коронавірусом в області. Йдеться про суму 420 тис. грн за програмою "Культура Івано-Франківщини", – підкреслив посадовець.

Федорак переконаний, що проводити фестиваль у період другої ймовірної хвилі COVID-19 – великий ризик для туристів.

"Нам не треба забувати, що Івано-Франківщина входить до (першої – ред.) п’ятірки областей України за смертністю від COVID-19, а це дуже серйозний і тривожний факт", – зазначив Володимир Федорак.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати