Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні стартує вступна кампанія до вишів України

29 червня, 09:45
Фото із архіву "Дня"

У четвер, 29 червня, в Україні стартує кампанія зі вступу до вищих навчальних закладів. Як розповіла міністр освіти та науки Лілія Гриневич, абітурієнти мають створити електронні кабінети та можуть подати 9 заяв на 4 спеціальності, причому до різних вишів.

Реєстрація відбувається на сайті ez.osvitavsim. ua. Цього року також діє система пріоритетності, коли абітурієнт визначає за шкалою від 1 до 9 пріоритетність своїх заяв до вишів, де 1 - найвища пріоритетність, передає Укрінформ.

Заяви подаються в електронному кабінеті з 12 липня до 26 липня. Оприлюднення рейтингових списків зарахування за результатами ЗНО відбудеться не пізніше 12 години 1 серпня.

З 12 по 20 липня відбувається зарахування на основі співбесід та конкурсів. Оприлюднення списків зарахованих за співбесідою та творчими конкурсами відбудеться не пізніше 24 липня.

Цього року для вступу діють сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років.

При приймальних комісіях ВНЗ працюватимуть відділи технічної підтримки, до яких можна звернутися у разі виникнення проблем з реєстрацією чи за відсутності можливості самостійно створити електронний кабінет.

Крім того, під час вступної кампанії працюватимуть "гарячі лінії", причому окрема функціонуватиме для вступників із Криму та з окупованих територій Донбасу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати