Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Харкові попрощалися з курсантом Віталієм Вільховим, який загинув унаслідок катастрофи Ан-26

29 вересня, 12:14

У Харкові у вівторок попрощалися з курсантом Віталієм Вільховим, який помер у лікарні наступного дня після авіакатастрофи під Чугуєвом 25 вересня.

Церемонія прощання відбулася на Меморіалі Слави у Лісопарку. На ній були присутні рідні загиблого, керівництво Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба, керівництво облдержадміністрації, представники духовенства, передає Укрінформ.

"Будь-які слова, що будуть сказані сьогодні, не зможуть повернути нашого хлопця... Я зі словами співчуття звертаюся до батьків. Нехай земля йому буде пухом, і нехай вічно літає..." - сказав голова ОДА Олексій Кучер.

Труну, покриту синьо-жовтим стягом, пронесли крізь усю алею Меморіалу Слави. Курсанти почергово несли тіло, юнаки в почесному коридорі преклоняли коліно та віддавали честь.

Після церемонії прощання курсанти ще певний час залишалися біля Меморіалу, спілкуватися між собою та з друзями поза вишем, які теж приїхали вшанувати пам'ять Віталія та всіх загиблих у страшній авіакатастрофі.

Представники університету розповіли, що у своїй вступній заяві Вільховий написав, що його спонукали до навчання на льотчика мрія про небо та військово-політична ситуація в країні.

Також в університеті повідомили, що сьогодні літаком тіло доставлять на Львівщину, хлопця поховають у рідній Соснівці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати