Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ПДМШ ім. Пирогова написав відкритого листа до Володимира Зеленського

29 грудня, 12:48
Фото: medbat.org.ua

ПДМШ ім. Пирогова написав відкритого листа до президента України Володимира Зеленського.

Листа оприлюднено на Facebook-сторінці мобільного шпиталю.

"Перший добровольчий мобільний шпиталь (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова, що об’єднує одну з найбільших спільнот медиків-ветеранів війни за незалежність України, був шокований подіями останніх тижнів, що почались з прес-конференції МВС України від 12 грудня 2019 року", - пишуть автори листа.

"Ми – не слідчі і не судді. Ми не знайомі з матеріалами справи, окрім тих, що були оприлюднені у відкритих джерелах. Ми не знаємо, хто вбив Павла Шеремета. Однак відсутність будь-яких переконливих доказів та раціонального мотиву вбивства у версії національної поліції одразу викликала у нас чимало запитань та природне обурення. І чим більше інформації ми дізнавались про справу, тим більше запитань залишалось без відповіді. Склалося враження, що на місці Андрія, Юлії та Яни міг опинитись кожен з нас. Справа мимоволі викликала в пам’яті сумнозвісну приказку сталінських часів: "була б людина – справа знайдеться", - продовжують вони.

Представники мобільного шпиталю вимагають від влади провести максимально прозоре, неупереджене та професійне розслідування справи Павла Шеремета, безумовно дотримуватись презумпції невинуватості та інших прав підозрюваних у вбивстві журналіста, а також негайно припинити паплюження ветерансько-волонтерської спільноти.

З цими та іншими вимогами ветерани звернулися до президента України у день своєї п'ятої річниці.

"Давня правнича максима стверджує Omnis indemnatus рro innoxis legibus habetur – кожен, чию винуватість не довів суд, вважається невинним. Ми вимагаємо від української влади суворо дотримуватися цього засадничого принципу права", - стверджують ветерани.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати