Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пікет під Лук'янівським СІЗО закінчують

29 грудня, 13:19
Фото: Hromadske

Під Лук'янівським СІЗО столиці, де досі триває пікет щодо недопущення обміну ексберкутівців «Чорної роти», заявили про плани завершувати акцію.

Про це повідомляє hromadske із посиланням на співкоординатора «Руху опору капітуляції» Олександра Іванова.

Він заявив про недосягнуту мету акції та плани її завершувати.

«Цю інформацію я прочитав щойно, що «Беркут»обміняли. Що можу сказати? Сьогодні було розтоптане правосуддя та Революція Гідності. Жодних шансів тепер покарати вбивць Небесних сотні, з'ясувати правду — немає. Я думаю, акція буде закінчуватися, оскільки мета її, на жаль, не була досягнута», — сказав Іванов. 

Також біля СІЗО була присутня народна депутатка від «Європейської Солідарності» Вікторія Сюмар. Її пустили в будівлю і повідомили, що «незаконно утримуваних» осіб наразі у будівлі немає.

Нагадаємо, 28 грудня 2019-го група активістів блокувала виїзд автозаків із Лук'янівського СІЗО, де перебувають троє з п‘яти обвинувачених у вбивствах на Майдані ексберкутівців.

Наступного дня вони продовжили протестувати проти видачі ексберкутівців у межах обміну.

Нагадаємо, 23 грудня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група домовилася про обмін полонених між Україною та самопроголошеними «Л/ДНР» до кінця 2019 року.

Згодом стало відомо, українська сторона планує передати бойовикам «ДНР» і «ЛНР» колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року, в межах обміну полонених. Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебували під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишалися під цілодобовим домашнім арештом.





  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати