Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем'єр Угорщини наголосив на підтримці територіальної цілісності України

30 березня, 12:16
Фото прес-служби АПУ

У рамках участі у розширеному саміті Європейської народної партії на Мальті президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Сторони обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх взаємин. Під час зустрічі було відзначено важливість активізації двостороннього політичного діалогу на вищому рівні, передає прес-служба глави держави.

Президент України висловив занепокоєння заявами угорських урядовців про створення окремих територіальних автономій.

Співрозмовники обговорили також питання розширення співробітництва України з країнами "Вишеградської четвірки" під час головування в групі Угорщини, яке розпочнеться 1 липня 2017 року.

У свою чергу, прем’єр-міністр Орбан наголосив на підтримці територіальної цілісності України та негайного надання українцям безвізового режиму з Європейським союзом.

Окрему увагу було приділено питанню протидії російській агресії на Донбасі. Сторони обговорили питання збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей та повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Також Порошенко запросив Віктора Орбана відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, президент Кіпру підтвердив збереження санкційного режиму проти РФ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати