Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Науковці закликають Медведчука надати інформацію про фрагмент Біблії Гутенберга

30 травня, 10:34

В оприлюдненій декларації про майновий стан депутата Верховної Ради Віктора Медведчука вказано про "фрагмент Біблії Гутенберга, 1455 рік". Міжнародні дослідники сподіваються отримати фото фрагменту першої друкованої книги у світі для ідентифікації.

Про це йдеться у публікації DW.

Дослідники не знають, який фрагмент може бути у депутата Медведчука. "Є чимало варіантів. Ми поки що не можемо говорити нічого про можливе походження. Але однієї фотографії буде достатньо, аби ми отримали всі відповіді", - сказав DW один з провідних дослідників стародруків Гутенберга Ерік Вайт з Принстонського університету.

Професор Штефан Фюссель, керівник Інституту світової літератури і друкованих медіа при університеті імені Гутенберга у Майнці, висловив надію, що Віктор Медведчук оприлюднить інформацію про свій фрагмент Біблії Гутенберга і надасть фото міжнародним дослідникам, аби вони могли ідентифікувати, до якої саме книги належить цей фрагмент. Адже кожна книга - унікальна, а після виходу з типографії її оздоблювали у спеціалізованих майстернях кольоровими малюнками, гербами або ініціалами.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати