Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Європейська комісія оштрафувала Apple на 13 млрд євро за ухилення від сплати податків

30 серпня, 15:11
Фото Reuters

Європейська комісія оштрафувала американську компанію Apple на 13 млрд євро за ухилення від сплати податків.

ЄК дійшла висновку, що Ірландія надала американській компанії Apple необґрунтовані податкові пільги розміром 13 млрд євро. Про це повідомила єврокомісар з конкуренції Маргрет Вестагер, передає "Європейська правда".

"Єврокомісія сьогодні ухвалила рішення, за яким податкові пільги, які уряд Ірландії надав компанії Apple, визнані незаконними. Пільги, надані урядом Ірландії, штучно занизили податкові зобов'язання компанії… Відтак Apple має відшкодувати отриману незаконну вигоду на суму 13 млрд євро плюс відсотки", – сказала Вестагер під час брифінгу в Брюсселі.

За її словами, це рішення є чітким сигналом, що країни ЄС не мають права надавати податкові пільги окремим компаніям, незалежно від того, чи вони зареєстровані в Європі чи є іноземними.

За даними Єврокомісії, Apple сплачував податки за прибутки, отримані у Європі, за ставкою від 0,005% до 1%. Тоді як середній розмір податку для інших компаній становив 12,5%.

Таким чином, розслідування державної допомоги, яку надавала Ірландія компаніям групи Apple, засвідчило, що урядові постанови щодо допомоги цим компаніям суттєво і штучно занижували податкові зобов'язання компанії Apple в Ірландії з 1991 року.

Нагадаємо, Єврокомісія знову обговорює питання про введення фінансових санкцій проти країн, які не бажають приймати до себе біженців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати