Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Миколаєві відбувся Фестиваль короткометражного кіно

30 вересня, 14:52
Фото надане організаторами фестивалю

На фестивалі короткометражного кіно «Громадський проектор» журі та глядачі обрали кращі з 25-и фільмів від режисерів із різних міст України. Цьогоріч форум пройшов у третій раз.

"Мені дуже приємно, що фестиваль набуває все більших масштабів. Саме завдяки таким заходам миколаївці стають більш освіченішими та креативнішими. А це саме те, що сьогодні необхідно місту", - заявив Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич, вітаючи режисерів і глядачів.

"Зміни" - так звучала тема форуму. Як пояснив глава оргкомітету фесту Андрій Лохматов, даною темою організатори хотіли запропонувати режисерам подискутувати з допомогою кіно з глядачем на тему як хороших, так і поганих змін в сьогоднішньому житті українців, і відобразити їх на відео.

"Нині в українській кіноіндустрії відбувається багато важливих змін. Зокрема, повністю змінюється ставлення держави до кіно, і це відчуває вся індустрія і  кіномитці. Збільшилася кількість фільмів, з яких можна вибирати вже конкурсну програму. Це говорить про те, що буде поліпшуватися якість робіт і, відповідно, інтерес глядачів до них", - зазначив глава Держкіно Пилип Іллєнко, який очолював  журі "Громадського проектору".

Оцінювали стрічки по двох номінаціях: "Ігрове кіно" і "Документальне кіно". Переможці отримали грошові премії в розмірі 15 тисяч гривень.

"Третій рік поспіль ми підтримуємо цей кінофестиваль і радіємо з того, що він росте  не тільки  якісно, ​​а й кількісно", -  підкреслив Ігор Янковський, засновник Всеукраїнського благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього".

До речі,  крім офіційних премій вперше була вручена Премія Миколаївського міського голови. Мер Миколаєва Олександр Сенкевич відзначив фільм "Cardsfromhearts" миколаївського режисера Євгена Цимбалюка про художницю Світлану Чебанову.

У номінації "Регіональне кіно" відзначили фільм "Обличчям один до одного" режисера Володимира Літвінова. А народний депутат України Тарас Кремінь відмітив картину київського режисера Володимира Кареби "Танець пінгвіна" про шкільне життя Кузьми Скрябіна, як  "Кращий україномовний фільм".

У номінації "Документальне кіно" перемогу здобула стрічка "Срібнім полем" Володимира Колбаси.

У номінації "Ігрове кіно" перемогу здобув київський режисер Олег Філіпенко за  картину "Квадрати" з Остапом Ступкою в головній ролі.

У свою чергу, "Приз глядацьких симпатій" отримав також миколаївець Євген Уманов за стрічку "День в Ніко".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати